Van tekening naar

web-platform

JAMdots is een web-based communicatietool, waarmee je vanuit het overzicht kunt inzoomen op diverse punten van het beeldverhaal. Dit geeft de mogelijkheid om meer verdieping te creëren (zowel tekstueel als visueel) en daarbij de ontvanger stap voor stap mee te nemen in het verhaal.

Onderaan vind je een aantal voorbeelden waar je zelf even door heen kan klikken, om zo een goede indruk te krijgen van hoe het werkt.

Verhaallijn

Met de JAMdots kun je elementen uit je beeldverhaal volgordelijk uitlichten, en deze met een tekstkader verder toelichten. De ontvanger kan zo zelfstandig het verhaal bekijken en doorlezen, zonder dat het gepresteerd hoeft te worden door de maker(s) van het verhaal.

Verrijken

Indien je veel tekst hebt om je verhaal toe te lichten is het mogelijk om in het tekstkader navigatie toe te voegen, om zo de inhoud op gestructureerde wijze aan te bieden. Ook is het mogelijk om extra visuele content (overlays) te laten verschijnen bij het inzoomen op een bepaald element.

Verdiepen

Indien je verhaal erg gelaagd is, is de zoom-in-zoom functie een uitkomst. Deze functie biedt de mogelijkheid om na het inzoomen op een bepaald element, nog een keer in te zoomen voor verdere verdieping.

Voorbeelden

Red stripe

Ketenaanpak ‘Medicijnresten uit Water’

In dit project werkt de Rijksoverheid samen met de zorg- en watersector, met als doel de belasting van grond- en oppervlaktewater met medicijnresten terug te dringen. Door de keten met alle stakeholders visueel inzichtelijk te maken, werd het voeren van de dialoog makkelijker en de samenwerking geoptimaliseerd.

Bekijk deze JAMdots Bekijk deze JAMdots

Dienst Beheer en Infrastructuur

Binnen Provincie Zuid-holland bevindt zich de afdeling Dienst beheer infrastructuur (DBI). Wat doet deze afdeling allemaal? En wat is hun missie en visie op DBI? Dit rijke verhaal is in één afbeelding samengekomen. Doormiddel van de inzooms, filmpjes en links is het een levend document die steeds verrijkt word.

Amstelring thuis

Amstelring biedt een breed scala aan zorg en begeleiding aan huis, zodat mensen zo goed en zelfstandig mogelijk thuis kunnen blijven wonen, ook wanneer ze bijvoorbeeld ouder worden of wanneer er sprake is van een psychiatrische aandoening die om extra begeleiding vraagt. Deze plaat geeft een beeld van onze diensten die dit mogelijk kunnen maken. Hierin zijn alle denkbare combinaties mogelijk.