De Blauwe Wijk Economie: Buurt Baan Bureau

Red stripe

DAZO

Klant

DAZO

Traject

Visie | Gezamenlijk Verhaal uitdragen

Red stripe

Hoe zorg je ervoor dat ambassadeurs van jouw project, het verhaal net zo enthousiast en inhoudelijk kloppend overbrengen als jijzelf? Door het verhaal in beeld te brengen. Dat was het doel van de initiatiefnemers van het project DeBlauweWijkEconomie. Op zoek naar de integrale verbindingen in de Arnhemse wijk Spijkerkwartier die synergie bouwt tussen verschillende initiatieven.

Schetsen

Tijdens een online sessie over De Blauwe Wijk Economie, zijn we gezamenlijk op zoek gegaan naar deze integrale verbindingen; wie willen we bereiken, hoe sluit het ene initiatief aan op de ander en wat zorgt dan eigenlijk voor de meervoudige waardecreatie. Uiteraard gaat het om mensen en hun verbinding met de wijk en er betekenis aan willen en kunnen geven.

Conceptschets

Het vangen van alle informatie is één ding, maar het vertalen naar een compositie om deze informatie om te toveren naar een verhaal is echt een magisch iets. We zoeken hier samen naar een compositie waarin we de verschillende initiatieven (met elk hun eigen bijdrage) hun onderlinge verbinding weergeven, waardoor er meervoudige waardecreatie ontstaat

Resultaat

Dit totaalbeeld behelst een flinke lading informatie. Vaak doen we dan ook de tekening opbouwen in een aantal stappen, om het behapbaar bij de ontvangers over te brengen. Na het overbrengen is het verhaal achter dit beeld, is deze ok als totaalbeeld prima verder te bevatten en na te vertellen.

Bekijk ook deze

Red stripe