JAM_visualthinking_schets visual dBWE Spijkerkwartier

De BlauweWijkEconomie in beeld

Red stripe

De BlauweWijkEconomie

Klant

De BlauweWijkEconomie

Traject

Praatplaat | Iedereen verteld hetzelfde verhaal

Klantvraag

Red stripe

Hoe zorg je ervoor dat ambassadeurs van jouw project, het verhaal net zo enthousiast en inhoudelijk kloppend overbrengen als jijzelf? Door het verhaal in beeld te brengen. Dat was het doel van de initiatiefnemers van het project DeBlauweWijkEconomie.

In de eerste sessie vertellen initiatief nemers Patrick Hoogenbosch en Pascal Hazeleger hun verhaal, terwijl wij daar visuele notulen van maken. Focus ligt hierbij op de kern van het verhaal te vatten: wat is de belangrijkste boodschap die je wilt vertellen. Doel van de eerste sessie is om alle bouwblokken van informatie op te halen en deze te structuren.

Nadat we alle bouwblokken hebben besproken en schetsmatig hebben gevisualiseerd, plaatsen we deze in context om zo tot een eerste concept van het verhaal te komen. Ook hebben we 2 perspectieven geprobeerd: kijk je ‘in’ de wijk of kijk je ‘op’ de wijk. We hebben gekozen voor het perspectief ‘in’ de wijk, zodat deze dichtbij voelt, alsof je er zo in kan wandelen.

Vanuit dit concept stond, zijn we aan de slag gegaan om het verhaal verder te verrijken en te verdiepen. De samenwerking verliep hierin erg soepel waarbij het enthousiasme van Patrick en Pascal erg aanstekelijk werkte. Stap voor stap werd het beeld inhoudelijk verder ingevuld met alle belangrijke elementen en herkenbare iconen uit de wijk. De metafoor van de boom midden in wijk is de kern van de visual en staat voor de diverse initiatieven die je kan realiseren, wanneer je deze gezamenlijk verzorgt.

Een inspirerende visual die goede gesprekken op gang brengt

Mede door de gevolgen van het corona virus, wordt steeds meer zichtbaar dat een systeem verandering nodig is. De integrale werkwijze van DeBlauweWijkEconomie is aan het leren hoe dit te doen.De tekening helpt hierbij en wordt regelmatig gebruikt om uit te leggen hoe deze werkwijze eruit ziet. Het is een tool geworden om de dialoog aan te gaan met anderen, en hangt intussen ook op groot formaat aan de muur bij de klant. Wil je meer weten of dit initiatief, kijk dan op deze website.

Bekijk ook deze

Red stripe