jam visual thinking ROC midden Nederland smart building tekening visueel denken

Smart Building: Een opleiding voor de toekomst

Red stripe

ROC midden Nederland

Klant

ROC midden Nederland

Red stripe

De Smart building van het ROC Midden Nederland is een nieuwe, moderne opleiding waar je leert hoe je technologie kunt gebruiken om gebouwen en infrastructuur slimmer, efficiënter en duurzamer te maken. Deze studie is nog relatief onbekend en daarom hebben wij met diverse gepassioneerde medewerkers samen een visueel verhaal ontwikkeld om het de doelgroep op een aantrekkelijke manier kennis te laten maken met Smart building.

Schetsopzet

In onze eerste bijeenkomst hebben we de doelgroep en de belanrijkste onderwerpen in kaart gebracht, die de opleiding vormen. Wat ga je allemaal doen en leren, wat kan je in de toekomst met deze kennis doen en worden. Wat zijn aansprekende voorbeelden uit de praktijk van de opleiding. 

Conceptstudie

Sociale media is het belangrijkste communicatieplatform naar de studenten en hun ouders. We hebben samen een beeld ontwikkeld dat in 1 oogopslag “Smart Building” met al haar disciplines uitstraalt in combinatie met de doelgroep.

Na diverse conceptstudies hebben we dit beeld ontwikkeld. De doelgroep en een gebouw met daarin omheen alle disciplines van de Smart Building opleiding.

Tekening naar JAMdots

Het uiteindelijke resultaat is een JAMdots. Een interactive online verhaal van de opleiding. Deze is zowel op laptops als op mobiele telefoons te volgen is.  

Bekijk ook deze

Red stripe