FC Volendam

FC Volendam

Jaar

2021

Klant

FC Volendam

Traject

communicatie

Doel

Achter de schermen is FC Volendam al een tijdje bezig met een plan voor een mogelijk nieuw stadion. Met de ideeën die er zijn, wilde het bestuur graag impactvol naar buiten komen. JAM is daarom gevraagd om de plannen voor de nieuwe thuishaven te visualiseren. Met de lancering van de ideeën wil FC Volendam de gemeente, ondernemers en de dorpsgemeenschap enthousiasmeren en inspireren om zo samen met hen deze droom te realiseren.

 

De eerste visuele notulen

In een digitaal overleg met Jan Smit en Klaas Buijs, werd met veel passie en enthousiasme gesproken over de toekomstplannen van FC Volendam. Het feit dat de heren zichzelf geen beperking oplegden bij deze brainstorm qua haalbaarheid van de ideeën, zorgde ervoor dat dit project meteen vanaf de start super veel energie in zich had, een feest om mee te werken!

De concept schets

Dat het stadion de vorm van een boot moest krijgen was duidelijk na de eerste sessie. ‘Een stadion in de vorm van een botter, fantastisch toch!’ waren de woorden van Jan. Dit vormde de kern van concept.

Het concept na de eerste feedbacksessie

Het concept werd positief ontvangen en vanuit hier bouwden we verder aan het stadion. Met veel oog voor detail zijn alle componenten van het beeld besproken. We zochten naar de juiste manier om alle functies en ideeën voor het stadion op een logische manier te structureren en vervolgens te visualiseren.

Eindbeeld

Na een aantal iteraties is ‘t Skip af 🙂 Voor ons het einde van een project en voor de opdrachtgever het begin van een volgende fase. Wat dit project mede bijzonder maakte is dat het breeduit is gemeten in de media. Wie weet lopen we over een aantal jaren rond in de fysieke versie van deze visual! Dat zou toch te gek zijn.