Iedere medewerker voelt zich ‘responsible’

Bugaboo

Jaar

2016

Klant

Bugaboo

Traject

draagvlak | team op 1 lijn

Doel

Ook het prachtige Nederlandse merk Bugaboo neemt haar ‘footprint’ erg serieus.

Dat een organisatie met alles wat ze doet impact heeft op haar omgeving is een duidelijk verhaal. Maar het blijkt lastig dit te vertalen in de praktijk. Bugaboo kwam daarom bij Jam met de vraag hoe ze alle medewerkers kon informeren over wat Responsible Business betekent en hoe zij hier zelf in kunnen bijdragen. Met uiteindelijk doel dat bottom-up initiatieven en acties worden geïnitieerd.

 

 

Eén richting één beeld

Met een kernteam heeft Jam Bugaboo’s Responsible Business in kaart gebracht. Deze schets gaf in één holistisch beeld weer hoe Bugaboo RB benaderd vanuit 6 domeinen. Het bleek ook een goeie houvast om het verhaal aan op te hangen, en hielp het kernteam en management-team om in een aantal minuten uit te kunnen leggen waar Responsible Business voor Bugaboo over gaat.

 

 

 

Van abstract naar concreet

Met de schets zijn in een reeks werksessies alle afdelingen afgegaan waarin medewerkers geïnformeerd werden over het onderwerp. In deze sessies heeft Jam ze ook gevraagd om de abstracte strategie te vertalen naar hun dagelijkse praktijk. Door de vertaling te maken van abstract naar concreet ging het écht voor de mensen leven. Gedurende het traject ontpopten er ware ambassadeurs voor RB die verschillende initiatieven nu nastreven en uitvoeren.

Conclusie

De samenwerking met Jam heeft geresulteerd in een traject waarin gezamenlijk is gebouwd aan de beeldvorming van RB en wat het concreet betekent. Alle afdelingen zijn op de hoogte gebracht van de plannen, met een duidelijke uitnodiging om mee te doen. Er was veel ruimte voor eigen inbreng waardoor het gedachtegoed nu breed gedragen wordt binnen de organisatie.