JAM_Visueel_Denken_ Visual - PAGW MinI&W_Een holistisch beeld

Programmatische Aanpak Grote Wateren

Red stripe

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Klant

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Traject

Visualisatie toekomstbestendige grote wateren

Red stripe

De Programmatische Aanpak Grote Wateren (PAGW) is een investeringsprogramma van de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Doel is de ecologische waterkwaliteit te verbeteren en de natuur te versterken. Voor meer informatie over de inhoud van het programma kun je kijken op www.pagw.nl

Eerste schets

Samen zoeken, praten en schetsen, naar de verbindingen tussen de betrokken partijen, de perspectieven, de ingrediënten en waar we gezamenlijk naar toe willen bewegen voor programmatische aanpak grote wateren.

Door praten en tekenen dicht bij elkaar te brengen, wordt het steeds duidelijker wat wel en niet voldoende belangrijk is om in het beeld te verwerken. Komen tot een essentie die de lading dekt, zonder je te verliezen in details en zonder te algemeen te blijven, dat is de uitdaging.

Een holistisch beeld kan veel omvattend zijn en vraagt daarom een overdracht van iemand die goed in het project zit. Door stapsgewijs door het beeld meegenomen te worden, gaan we het beeld begrijpen en zien we de verbinding van de verschillende onderdelen.

Soms denken we dat we een tekening in één keer moeten kunnen begrijpen. Dat is onzin. Je wil dat het beeld je stimuleert om er in te willen duiken. Eenmaal de duik te hebben genomen ga je het verhaal vanzelf zien

Voor meer informatie over de inhoud van het programma kun je kijken op www.pagw.nl

Bekijk ook deze

Red stripe